Οι διάφορες κατηγορίες των Dj

Είναι συχνό φαινόμενο πολλά επαγγέλματα να θεωρούνται από το ευρύ κοινό ως μία μεγάλη κατηγορία, χωρίς καμία διαφοροποίηση ανάλογα με το πεδίο δραστηριοτήτων του κάθε επαγγελματία. Για παράδειγμα, ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με έναν ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων. Κι όμως, αρκετοί θα παρουσιάσουν και τους δύο σαν «ηλεκτρολόγο». Με παρόμοιο σκεπτικό, ένας δερματολόγος και ένας ορθοπεδικός είναι για την κοινή γνώμη «γιατροί» κ.ο.κ.

Όσο λιγότερο διαδεδομένο και ευρέως γνωστό το επάγγελμα, τόσο μεγαλύτερη και αυτή η σύγχυση. Στον κλάδο των Dj λοιπόν, ένα ελάχιστα εδραιωμένο επάγγελμα στις μέρες μας, η ευρύτερη κοινή γνώμη θεωρεί τους πάντες «Dj» χωρίς τον παραμικρό διαχωρισμό ανάλογα με την ειδίκευση, την εμπειρία, την εφαρμογή κτλ. Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τα πράγματα σε μία πιο σταθερή βάση, με στόχο ένα όσο γίνεται περισσότερο και σωστότερα ενημερωμένο κοινό.

Ας παρουσιάσουμε λοιπόν, τις 5 μεγάλες κατηγορίες στον κλάδο των Dj.

Bedroom Dj

Πρόκειται περισσότερο για ερασιτέχνες Dj που παίζουν στο δωμάτιό τους για τη δική τους ευχαρίστηση και πολύ σπάνια σε πολύ μικρά κοινά ανάμεσα σε φίλους και πολύ κοντινούς γνωστούς. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν τις περισσότερες φορές είναι ημι-επαγγελματικού επιπέδου. Ωστόσο, δεν είναι σωστό να αγνοούμε αυτή την κατηγορία, γιατί από αυτό ακριβώς το στάδιο ξεκίνησαν όλοι οι Djs του κόσμου!

School Dj

Επαγγελματίες Dj σε αρχικό στάδιο της καριέρας τους, που εμφανίζονται περισσότερο σε σχολικές και γενικότερα νεανικές εκδηλώσεις χαμηλών απαιτήσεων, με πολύ συγκεκριμένη μουσική ροή. Οι Djs αυτού του επιπέδου βρίσκονται σε μία πολύ σημαντική καμπή της πορείας τους, καθώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο εάν είναι αρκετά καλοί, μπορούν ακόμα και να «απογειωθούν». Το επίπεδο είναι σε ικανοποιητικό βαθμό για το κοινό που τους ακολουθεί και βρίσκονται σε θέση να χτίσουν μια καλή φήμη για την ποιότητα (ή και όχι!) για την δουλειά τους.

school djs new djs' team dj mike p. mixalis papadopoulos

Cafe/Bar/Club Dj

Σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο πλέον, μιλάμε για Dj οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διαφορετικά κοινά και πολύ πιθανό διαφορετικών ηλικιών. Κάτι που σημαίνει πως το ρεπερτόριο και οι μουσικές τους γνώσεις πρέπει να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο για να μπορούν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ανάλογα με τον χώρο που τους εμπιστεύεται. Ο εξοπλισμός είναι ξεκάθαρα επαγγελματικός και αποτελεί σε όλο του το εύρος επένδυση για τον κάθε Dj. Αυτό το στάδιο στην καριέρα ενός Dj, μπορεί να είναι ανεξάρτητο από όλα τα υπόλοιπα, μιας και αρκετοί επαγγελματίες Dj επιλέγουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με την νυχτερινή (κυρίως) διασκέδαση σε Cafe/Bar/Club.

school djs new djs' team dj VAKU ioannis georgiadis

Event Dj (Dj Εκδηλώσεων)

Στο ανώτερο επίπεδο, βρίσκονται οι Event Djs (Djs Εκδηλώσεων), καθώς έχοντας όλα τα εφόδια από τη μέχρι τώρα πορεία τους, σκεπτόμενοι πλέον περισσότερο «επιχειρηματικά», μπορούν να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους και σε διαφορετικές συνθήκες εκτός από το «ασφαλές» περιβάλλον ενός καταστήματος εστίασης/διασκέδασης. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται καταξιωμένοι Djs, που μπορεί να αποτελούν ορόσημο για μία εκδήλωση (guest εμφανίσεις ή πολύ συγκεκριμένο ρεπερτόριο και μουσικό είδος κ.ά.) ή/και είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς ακόμα και τις πιο απαιτητικές μουσικές συνθήκες. Το ρεπερτόριο είναι αρκετά μεγάλο και οι γνώση αρκετά βαθιά για να μπορέσουν να βγάλουν εις πέρας οτιδήποτε τους ζητηθεί.

dj θεσσαλονίκη εταιρικό επαγγελματικό event εκδήλωση

Wedding Dj (Dj Γάμου)

Έχοντας πλέον εμπειρία από τα περισσότερα επίπεδα του Djing, οι Wedding Djs, αποτελούν μία πολύ συγκεκριμένη υποκατηγορία των Event Djs, με εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα του Γάμου. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο στα ελληνικά δεδομένα, στα οποία ένας Dj Γάμου θα πρέπει να γνωρίζει αρκετά παραδοσιακά κτλ (τουλάχιστον για κάποια χρόνια ακόμα), αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι γάμοι μπορεί να ανήκουν στον ευρύτερο κλάδο των εκδηλώσεων, με ειδοποιό διαφορά ωστόσο, τη μοναδικότητα τους. Ενώ πολλές εκδηλώσεις μπορεί μεταξύ τους να μοιάζουν (ακόμα και να είναι ακριβώς το ίδιο, όπως π.χ. ένα εταιρικό χριστουγεννιάτικο party), οι γάμοι αποτελούν πρόκληση για κάθε επαγγελματία που εμπλέκεται, καθώς πρέπει κάθε φορά το αποτέλεσμα να είναι 100% προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του ζευγαριού, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την κυριότερη εκδήλωση της ζωής τους! Ο Γάμος αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία once-in-a-lifetime εκδηλώσεων και αυτό είναι το σημαντικότερο διαχωριστικό ενός Wedding Dj, από τους υπόλοιπους Event Djs. Αυτοί είναι που πρέπει να έχουν την κατάλληλη δισκοθήκη, να κάνουν την απαραίτητη προετοιμασία και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε κάθε γάμο ξεχωριστά! Και αυτό φυσικά, δεν αφορά μόνο τους Dj Γάμου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες στο χώρο του γάμου.

Συνοπτικά, παραπάνω είδαμε τις 5 κύριες κατηγορίες Dj. Στη new djs’ team, διαθέτουμε όλα τα στάδια Dj με έμφαση στους Event/Wedding Djs. Οποιαδήποτε κι αν είναι η υπηρεσία Dj που αναζητάτε, επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την ιδανική λύση για εσάς.

By | 2019-03-05T01:13:21+00:00 Μάρτιος 4th, 2019|blog απόψεις, Γάμοι, Συμβουλές, Υπηρεσίες Dj|